HRM

CNV waarschuwt voor 'zorginfarct' door personeelstekort

Deze zomer dreigt er een definitief halt te komen aan de doorstroming van oudere patiënten in de keten van ambulancevervoer, spoedeisende hulpen, ziekenhuisafdelingen en verpleeghuizen. De doorstroming van patiënten staat onder een zodanig grote druk dat een zorginfarct "onafwendbaar" lijkt, stelt Anneke Westerlaken, voorzitter CNV Zorg & Welzijn.

Thuiswonende ouderen komen steeds vaker bij ziekte of na een (val)incident op de spoedeisende hulp (SEH) terecht, waardoor de opnamedruk op de keten “enorm” is toegenomen. Deze zomer is de situatie heel penibel omdat medewerkers in de zorg op vakantie gaan. “Dat versterkt het toch al nijpende tekort aan personeel”, volgens CNV.

Opnamestops, sluiting van operatiekamers en ziekenhuisbedden zijn het gevolg. Ziekenhuisbedden worden bezet door mensen die eigenlijk op revalidatieafdelingen in verpleeghuizen horen te liggen. En verpleeghuizen kunnen niet meer terugvallen op zorg thuis of in alternatieve zorgomgevingen. Zorgmedewerkers die niet op vakantie zijn, moeten in de zomer nog harder dan normaal lopen.

Werkdruk

De werkdruk in de zorg neemt de komende weken "ongekende vormen" aan. Het tekort aan personeel lossen zorgorganisaties op door beginnende stagiaires in te zetten en door onvoldoende ingewerkt en gekwalificeerd personeel extra taken toe te wijzen. De problemen in de zorg zijn direct verbonden aan de problemen op de arbeidsmarkt: het grote tekort aan goed geschoold personeel. Volgens CNV is het hoog tijd dat er drastische maatregelen worden genomen, omdat anders een definitief zorginfarct dreigt.

De vakbond adviseert om te beginnen bij het aanbieden van een volwaardig, vast contract en een goede beloning aan thuiszorgmedewerkers. Dat vraagt van gemeenten dat zij reële tarieven betalen voor de inzet van thuiszorg. CNV: "Het zijn uiteindelijk de medewerkers die het zorginfarct kunnen voorkomen. Laten wij goed voor hen zorgen, zodat zij dat voor ons en onze naasten kunnen op het moment dat we zorg nodig hebben".

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Ouderenpraktijk Amsterdam

23 juli 2018

Zolang we stagiaires te veel op te zware taken inzetten wordt het infarct-risico alleen maar groter.
Verpleegkundigen en verzorgenden willen graag ergens werken waar je ruimte hebt op inhoud te werken en in contact met mensen.
De verhouding contact/tijdsdruk is dan gunstiger en het werk is prettiger voor zorg en voor de personen om wie het gaat. Maar dat
is duur, vergt meer personeel en is niet bewezen effectiever. En zo komen organisaties als buurtzorg en niet gecontracteerde zorgverleners slecht in het nieuws als 'cherry-pickers'.

Maar als we de zorg niet prettiger maken dan verliezen we de toekomstige aanwas van jongeren die voor het vak kiezen. Ik geef les aan verzorgenden en ik schrik er steeds weer van hoe weinig goede ervaren werknemers het vak nog aanraden aan tieners uit familie en kennissenkring. 'Je kan beter bij een supermarkt werken ... '.
Meer zorgverleners begint niet bij campagnes, maar begint bij contactgericht en op inhoud mogen werken met mensen.

Top