ACTUEEL

ACM staat overname Leo Kannerhuis door Parnassia toe

De Parnassia Groep mag het dr. Leo Kannerhuis overnemen. Volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijft na de fusie voldoende concurrentie over.

Parnassia biedt klinische en niet-klinische ggz aan volwassenen, ouderen, jeugdigen en kinderen; verslavingszorg, forensische psychiatrie en woonbegeleiding. Het Leo Kannerhuis behandelt jeugdigen en volwassenen met een autisme-spectrumstoornis.

De ggz-aanbieders hadden de ACM op 21 juni om toestemming gevraagd voor de overname. De goedkeuring volgde op 12 juli. Eerder gaf de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) al groen licht voor de overname. 

Parnassia wil de activiteiten van het dr. Leo Kannerhuis in zijn geheel overnemen. Door de overname willen de betrokken partijen een eind maken aan de financiële problemen waarmee het dr. Leo Kannerhuis al geruime tijd worstelt, en ervoor zorgen dat de gespecialiseerde zorg aan jongeren door kan gaan.

Overnames

Parnassia deed de afgelopen jaren meerdere overnames in de sector, onder meer van jeugd-ggz-instelling De Jutters en de failliete partijen Virenze en Riagg Rijnmond. Ook fuseerde Parnassia met Antes. Voorwaarde voor deze fusie was dat Parnassia op zijn beurt delen van de organisatie zou verkopen aan GGZ Delfland.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top