ACTUEEL

Rokus van Iperen wordt commissaris bij Prinses Máxima Centrum

Rokus van Iperen is voorgedragen om per 1 januari 2019 lid van de raad van commissarissen te worden van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht. Van Iperen is tevens beoogd opvolger van Wout Dekker als voorzitter van de raad van commissarissen. Het UMC Utrecht, de VOKK en SKION hebben op 13 juli ingestemd met de voordracht.

Van Iperen was CEO van OCE tot aan de overname door CANON. Daarna was hij tot 2018 CEO van CANON EMEA. Van Iperen vervulde eerder toezichthoudende rollen bij onder meer het Maastricht UMC+ en de Technische Universiteit Eindhoven. Hij kiest nu voor het Prinses Máxima Centrum "vanwege het grote maatschappelijke belang van het centrum voor kinderen, ouders en samenleving".

Koers

Vertrekkend rvc-voorzitter Dekker was vanaf het eerste uur betrokken bij de ontwikkeling van het Prinses Máxima Centrum en was de eerste voorzitter van de raad. Tijdens zijn voorzitterschap is de strategisch koers van de organisatie bepaald en de bouw van het centrum gerealiseerd. Als ervaren bestuurder heeft Dekker veel oog gehad voor de belangrijke stakeholders van het centrum, zoals KiKa en UMC Utrecht, aldus het Prinses Máxima Centrum.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top