ACTUEEL

Ernst Kuipers wordt voorzitter raad van toezicht Philadelphia

Ernst Kuipers treedt per 1 september aan als voorzitter van de raad van toezicht van Stichting Philadelphia Zorg. Hij volgt daarmee Roel Robbertsen op, die vertrekt na acht jaar voorzitterschap.

Ernst Kuipers is voorzitter van de raad van bestuur van het Erasmus MC in Rotterdam. Hij werkt voor het Erasmus MC sinds 2000, toen hij benoemd werd tot hoogleraar en afdelingshoofd van de afdeling MDL (Maag-Darm-Lever) en in 2006 eveneens tot afdelingshoofd van de Inwendige Geneeskunde. In het verleden heeft hij gewerkt voor het VUmc. Hij is van origine MDL-arts. Naast zijn werk bij het Erasmus MC is Kuipers onder meer voorzitter van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU).

Voorzitter van de raad van bestuur van Philadelphia, Greet Prins is enthousiast over de komst van Kuipers. "Met hem halen wij een toezichthouder aan boord die de zorgwereld begrijpt en past bij onze cultuur." Zijn "gewaardeerde voorganger" Roel Robbertsen heeft zich volgens Prins "altijd met veel energie ingezet voor Philadelphia", ook om de gehandicaptenzorginstelling op de kaart te zetten. “Graag dank ik hem voor zijn betrokkenheid van de afgelopen jaren."

1 Reacties

om een reactie achter te laten

R. M. Dalmijn

18 juli 2018

Uitstekende keuze. Hulde en veel succes.

Top