Vastgoed

Nieuwbouw Het Dorp loopt vertraging op

De bouw van een nieuw appartementencomplex voor mensen met een beperking op het terrein van Het Dorp in Arnhem heeft vertraging opgelopen. De bouw heeft enkele maanden stil gelegen vanwege onderzoek naar het instorten van een parkeergarage in Eindhoven.

Dit meldt De Gelderlander.

Het gaat om de eerste 36 nieuwe woningen die op het terrein aan de Amsterdamseweg worden gerealiseerd. In het complex is een soortgelijke vloerconstructie gebruikt als in de parkeergarage bij Eindhoven Airport die in mei vorig jaar instortte. "Maar omdat het bij ons een komen en gaan is van rolstoelen, hadden wij de vloeren in de ontwerpen al bij voorbaat verzwaard. We wilden echter geen risico nemen. Voor de zekerheid is op last van de overheid alles nog een keer gecontroleerd", zegt Rob Hoogma, voorzitter van de raad van bestuur van Siza, waaronder Het Dorp valt. 

Hoogma hoopt dat de eerste bewoners volgend jaar zomer kunnen verhuizen. Bewoners en medewerkers kunnen binnenkort in een modelwoning kennis maken met hun nieuwe woning, die later deels aan de wensen van de individuele bewoner kan worden aangepast. 

Renovatie

Het Dorp wordt momenteel compleet gerenoveerd. Eens was het de meest innovatieve woongemeenschap voor mensen met een beperking, maar Het Dorp is "niet meer van deze tijd". Daarom wordt het Arnhemse wijkje de komende jaren drastisch gemoderniseerd tot een superslimme en helende leefomgeving. Als alles volgens plan verloopt, is het nieuwe Dorp over vijfenhalf jaar klaar. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top