Vastgoed

Fundis verkoopt zorgvastgoed aan Cofinimmo

Fundis verkoopt zorgvastgoed aan Cofinimmo

Fundis heeft de State Hillegersberg, het voormalige Centrum voor Reuma en Revalidatie Rotterdam, verkocht aan de Belgische vastgoedvennootschap Cofinimmo. Fundis deed het pand in de verkoop omdat de organisatie zich wil concentreren op het aanbieden van producten en diensten aan chronisch zieken en kwetsbare ouderen en niet op het bezit van vastgoed.

De State Hillegersberg is een locatie van Fundis waar geriatrische revalidatie, eerstelijnsverblijf en langdurige zorg wordt aangeboden aan inwoners van Rotterdam en omgeving. De bedrijven Transmitt revalidatie, Zorgpension en WelThuis zijn er actief. Het plan is om op deze locatie een duurzaam gebouw te realiseren waarbij onder meer gelet wordt op hergebruik van materialen en duurzame energie. Cofinimmo financiert de renovatie en (her)opbouw van het pand, waarin Fundis haar huidige zorgactiviteiten zal voortzetten.

De locatie bestaat momenteel uit twee gebouwdelen. Het oudste deel van het pand wordt gesloopt tot op het zogenaamde constructieve geraamte. In dit deel komen 1-kamerappartementen met eigen sanitair voor revalidanten en voor gasten van het Zorgpension. Het jongere gebouw wordt volledig gesloopt en herbouwd. In dit gebouw worden 2-kamerappartementen met eigen sanitaire voorzieningen gerealiseerd voor bewoners die langdurige zorg nodig hebben. Ook wordt een aantal gemeenschappelijke buurtkamers met een ontmoetingsfunctie en een brasserie gerealiseerd.

Gefaseerd

De totale kosten die met dit project gemoeid zijn bedragen 23 miljoen euro. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd, zodat de zorg doorgang blijft vinden. Naar verwachting is eind 2020 een volledig vernieuwd en duurzaam pand gerealiseerd. Na oplevering zijn 27 Zorgpensionplaatsen, 60 plaatsen voor Transmitt revalidatie en 48 plaatsen langdurige zorg voor bewoners van WelThuis beschikbaar.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top