ACTUEEL

Gemeente Hoogeveen stapt uit overleg met Treant

De gemeente Hoogeveen stapt uit het overleg met de Treant Zorggroep over het behoud van goede ziekenhuiszorg voor de regio. Het college van B en W heeft geen vertrouwen meer in een goede afloop van de gesprekken, zo valt te lezen op de website van de gemeente.

"We krijgen het gevoel dat we anders meegezogen worden in de koers die Treant vaart, waarbij ze Bethesda lijken af te schrijven", licht wethouder Erwin Slomp toe. "We kunnen en willen dat niet laten gebeuren en we willen er zeker niet mede verantwoordelijk voor zijn."

De gesprekken tussen Treant en de gemeente volgden op het besluit van de zorgorganisatie om de klinische verloskundige en klinisch kindergeneeskundige zorg te concentreren op locatie Scheper in Emmen. Treant ziet zich hiertoe genoodzaakt vanwege een structureel tekort aan kinderartsen. De concentratie heeft tot gevolg dat patiënten voor deze zorg niet langer op de Treant-locaties locaties Refaja in Stadskanaal en Bethesda in Hoogeveen terechtkunnen. 

Gevolgen

De sluiting van de klinische verloskunde en kindergeneeskunde in Bethesda heeft grote gevolgen voor zwangere vrouwen in de regio Hoogeveen, stelt de gemeente, die momenteel juridische mogelijkheden onderzoekt om bezwaar te maken tegen dit voorgenomen besluit. Ook doet Hoogeveen een oproep aan Zilveren Kruis, de grootste verzekeraar in deze regio, "haar verantwoordelijkheid te nemen en haar regierol op te pakken om te zorgen voor goede en bereikbare ziekenhuiszorg voor alle mensen in de regio". Slomp: "Als gemeente kunnen wij niet de vuist maken die de zorgverzekeraar wel kan maken."

"Net als de gemeente Hoogeveen willen ook wij geen afdelingen sluiten, reageert Treant op haar website. "Maar we hebben nu eenmaal te weinig kinderartsen. Het is ons niet duidelijk hoe het opschorten van de gesprekken daarover onze regio precies helpt."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top