ACTUEEL

ZonMw geeft half miljoen voor onderzoek naar stoppen met roken

ZonMw heeft een half miljoen euro overhandigd aan onderzoekers Danielle Jansen en Lilian Peters, beiden werkzaam bij Amsterdam UMC en het UMCG, voor hun onderzoeksproject 'Together we'll quit smoking!' Doel van het project is om de invoering van de Trimbos-richtlijn te verbeteren in de zorg voor zwangere vrouwen met een lage sociaaleconomische status die tijdens of na hun zwangerschap roken.

Het onderzoek duurt vier jaar. Het langetermijndoel is dat deze vrouwen tijdens en na de zwangerschap minder gaan roken of helemaal stoppen met roken. Onder andere ervaringsdeskundigen hebben een belangrijke rol in het onderzoek om de stem en perspectieven van vrouwen te laten horen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met huisartsen, verslavingsartsen en jeugdgezondheidsartsen, en met het Consortium Zwangerschap en Geboorte Noord-Nederland. Dit consortium heeft een netwerk van verloskundigen, gynaecologen, kraamverzorgsters, en jeugdgezondheidsartsen werkzaam in Groningen, Drenthe of Friesland.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top