ACTUEEL

Verzekeraars willen ziekenhuisplan Drenthe en Zuidoost-Groningen

Zorgverzekeraars Menzis en Zilveren Kruis willen dat er voor de ziekenhuiszorg in Drenthe en Zuidoost Groningen één plan komt. Er moet een regiegroep komen waarin alle partijen aan tafel zitten, zo meldt Dagblad van het Noorden, mogelijk onder leiding van een deskundige van buitenaf.

De regiegroep wordt gevormd door de drie ziekenhuizen van Treant, het Wilhelminaziekenhuis en het Ommelander Ziekenhuis. Samen met de twee zorgverzekeraars, de gemeenten en de provincies moeten ze komen tot een breed plan voor de ziekenhuiszorg.

De zorgverzekeraars lijken vooral meer coördinatie te willen op de knellende problemen waar de ziekenhuiszorg in de regio mee te kampen heeft. Een daarvan is het personeelstekort. "Alle ziekenhuizen in de regio hebben met dit probleem te maken of krijgen er mee te maken", zegt woordvoerster Christine Rompa van Zilveren Kruis in de krant. "We moeten voorkomen dat ze personeel bij elkaar weghalen."

In de regiegroep praten de gemeenten Hoogeveen en De Wolden ook weer met Treant. Het afgelopen weekeinde trokken de gemeenten de stekker uit hun overleg met de zorggroep, aldus het Dagblad van het Noorden.

Woordvoerder Rompa verwacht na de zomer meer duidelijkheid te kunnen geven over datgene wat er in de regiegroep wordt afgesproken.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top