ACTUEEL

Verbeteringen in kliniek Michael P. zijn nog niet zichtbaar

De kliniek in Den Dolder waar de voor de moord op Anne Faber veroordeelde Michael P. zat, heeft de afgelopen maanden meerdere verbetermaatregelen in gang gezet. Het is echter nog te vroeg voor zichtbare effecten, aldus de Inspectie Justitie en Veiligheid (Inspectie JenV) en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).

De inspecties constateren dat er bj de forensisch psychiatrische afdeling (FPA) Utrecht - voorheen FPA Roosenburg - op dit moment nog niet voldoende gekwalificeerde medewerkers zijn, ondanks verschillende acties op dit gebied. "Dat komt mede doordat er relatief veel nieuwe en tijdelijke krachten zijn gestart, die nog niet dezelfde expertise hebben als de meer ervaren medewerkers."

De Inspectie JenV en IGJ constateren wel dat "de kliniek en haar medewerkers met grote inzet en motivatie aan de slag zijn gegaan om de plannen uit te voeren". Het veiligheidsbeleid op het terrein van de FPA Utrecht is aangescherpt. Ook is de samenwerking tussen kliniek, politie, gemeente en OM geïntensiveerd.

Verbeteringen

Na de moord op Anne Faber vorig jaar waren veel vragen gerezen over de bewegingsruimte van Michael P. en over de situatie in de kliniek waar hij verbleef. Verbeteringen waren noodzakelijk, concludeerden de inspecties. Om die reden is een verbeterplan opgesteld, dat zich richt op drie centrale thema’s: personele bezetting en veilige werkomgeving, verslavingsproblematiek, en beveiliging en geïntensiveerde surveillance. De inspecties houden toezicht op de uitvoering van het verbeterplan.

P. is deze maand door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot 28 jaar cel en tbs. (ANP/ Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top