Finance

'Kabinet heeft bouwgeld ziekenhuizen geschrapt’

Het kabinet heeft de 160 miljoen euro aan bouwgeld voor ziekenhuizen geschrapt. Dat zegt Eke Zijlstra, bestuursvoorzitter van het Atrium Ziekenhuis in Heerlen, meldt Zorgvisie.

Kapitaallastenbrief

Zijlstra sprak vorige week met topambtenaren op het ministerie van VWS. Dat ging over de door de Inspectie voor de Gezondheidszorg geëiste renovaties van de ok’s in het Atrium. De kapitaallastenbrief van minister Klink van VWS kwam in dit gesprek ook ter sprake, schrijft Zorgvisie. Zijlstra zegt dat in deze brief de 160 miljoen euro, bedoeld om ziekenhuizen tegemoet te komen in de problemen die zijn ontstaan uit de overgang naar een nieuw bouwregime, is verdwenen.

Oplossing

Het ministerie zegt nog altijd bezig te zijn met zoeken naar een oplossing van de kapitaallastenproblematiek en kan Zijlstra’s bewering niet bevestigen.

Dreigende faillissementen

Minister Klink zou de kapitaallastenbrief, waarin hij ziekenhuizen tegemoet zou komen, binnenkort aan de Tweede Kamer sturen. Wat daar nu mee gebeurt, is onzeker. Voorzitter Roelf de Boer van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) zegt dat een aantal ziekenhuizen een groot probleem hebben als er niet snel een oplossing komt voor ziekenhuizen met financiële problemen op nieuwbouwgebied. Tien ziekenhuizen dreigen dit jaar failliet te gaan als er niets gebeurt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top