ACTUEEL

IGJ beëindigt aanwijzing zorgaanbieders Pelgromhof

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de aanwijzing aan de drie zorgaanbieders in de Pelgromhof in Zevenaar beëindigd. De aanbieders hebben voldaan aan de eisen die de inspectie stelde.

De Pelgromhof is een complex met 48 woningen voor ouderen. Percura Zorg, Stichting Pleyade en Vitaal Thuiszorg leverden er zorg.

De IGJ gaf de drie zorgaanbieders in mei dit jaar een ernstige waarschuwing. De drie ruzieden toen al tijden, waardoor de kwaliteit en veiligheid van zorg voor bewoners in gevaar kwam. In de aanwijzing stond onder meer dat de samenwerking verbeterd moest worden. Als de samenwerking zou worden beëindigd, moest dat zorgvuldig gebeuren.

De cliënten van Pleyade zijn voor 1 juli 2018 verhuisd of de zorg is overgedragen aan een andere zorgaanbieder. Vitaal Thuiszorg biedt per 1 juli 2018 alleen nog geplande zorg in de Pelgromhof, aan een klein aantal cliënten. De 24-uurs aanwezigheidszorg wordt nu verleend door Percura Zorg en een nieuwe partij, Thuiszorg Pelgromhof. Percura Zorg en Thuiszorg Pelgromhof hebben met Vitaal Thuiszorg samenwerkingsafspraken gemaakt.

De IGJ blijft de situatie in Pelgromhof volgen in het reguliere toezicht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top