ACTUEEL

Martini Ziekenhuis en Certe sluiten meerjarenovereenkomst

Het Groningse Martini Ziekenhuis en laboratoriumorganisatie Certe hebben een meerjarenovereenkomst gesloten over dienstverlening. In de afspraken is opgenomen wat het ziekenhuis precies van Certe verwacht aan medische diagnostiek en bijbehorende adviezen en welke diensten Certe de komende jaren aan het ziekenhuis gaat leveren op het gebied van klinische chemie en microbiologie.

De partijen hebben elkaar de afgelopen periode gesproken over kosten, belangen en verwachtingen. Hierdoor hebben ze naar eigen zeggen goede afspraken kunnen maken over de kwaliteit tegen een reële prijs. Voorheen waren de onderlinge afspraken voornamelijk gericht op prijs. 

"Met deze nieuwe afspraken kunnen we ons beide concentreren op de kwaliteit van de patiëntenzorg, waarmee we diagnostiek voor veilige en doelmatige zorg op tijd en juist in kunnen zetten", zegt Peter Littooij, lid raad van bestuur van het Martini Ziekenhuis. "We houden wederzijds inzicht in vraag en aanbod, kosten, prijs en kwaliteit. We sluiten hierbij volledig aan op de contracten die met de zorgverzekeraars zijn gesloten over doelmatige zorg."

Martini Ziekenhuis en Certe hebben bovendien afspraken gemaakt over het intensiveren van de onderlinge samenwerking. In dat kader werken de organisaties de komende jaren aan een betere werkverdeling. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top