ACTUEEL

Plastisch chirurgen waarschuwen voor ‘Brazilian Butt Lift’

De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) en de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie (NVEPC) waarschuwen voor de risico’s van vetinjecties in de bil-regio, ook wel bekend als de ‘Brazilian Butt Lift’ of BBL-ingreep.

Uit onderzoek van de Gluteal Fat Grafting Task Force komt naar voren dat de ingreep gepaard gaat met alarmerend hoge sterftecijfers. Eén op de 3000 behandelingen blijkt fataal af te lopen. Bij alle onderzochte overleden patiënten is ingespoten vet in- en onder de bilspier gevonden is, in plaats van alleen vlak onder de huidoppervlakte. Doordat vetweefsel te diep wordt ingespoten ontstaan vetpropjesdie via de b;oedbaan hart en longen bereiken en kunnen leiden tot een (hart)infarct of hartstilstand.

Richtlijnen

Gelet op deze informatie dringen de NVPC en de NVEPC er bij elke plastisch chirurg die BLL-ingrepen uitvoert, op aan om onmiddellijk zijn of haar techniek te her-evalueren. “BBL-ingrepen behoren tot de meest risicovolle plastisch chirurgische ingrepen”, NVPC-voorzitter Marc Mureau. “Voor ons staat de veiligheid van de patiënt altijd voorop en daarom is het essentieel dat alle plastisch chirurgen zich te allen tijde houden aan de nieuwe richtlijnen. Ook hebben wij het standpunt gedeeld met de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top