HRM

Ook werknemers WKZ voeren actie tegen werkdruk

Ook werknemers WKZ voeren actie tegen werkdruk

Werknemers van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) gaan dinsdag actievoeren tegen de hoge werkdruk. Ze houden tijdens hun lunchpauze een zogeheten sit-in voor de ingang van het WKZ, zo kondigt vakbond FNV Zorg & Welzijn aan.

Volgens FNV is het personeelstekort in het WKZ momenteel zo hoog dat werknemers het werk, zowel fysiek als mentaal, niet meer aan kunnen. Openstaande vacatures kunnen niet worden ingevuld, aldus de bond, waardoor het draaien van overuren "eerder normaal dan uitzondering" is geworden. 

Aanleiding voor de acties zijn de vastgelopen cao-onderhandelingen. In totaal vallen daar zo'n 60.000 mensen onder. De medewerkers eisen van werkgeversvereniging NFU "meer waardering en respect" in de nieuwe cao. "Het is echt noodzakelijk dat NFU snel met een fatsoenlijke loonsverhoging komt en een concrete aanpak van de hoge werkdruk", zegt Roland Bosscha, psychiatrisch verpleegkundige en vakbondsfunctionaris FNV bij het UMC en WKZ in Utrecht. "Dat is de enige manier hoe we het huidige personeel kunnen behouden en nieuw personeel aan kunnen trekken. Daarnaast willen we een goede generatieregeling. Want er moet veel meer en jonger personeel bijkomen."

Stiptheidsacties

In de afgelopen weken zijn in verschillende umc’s stiptheidsacties gehouden. Medewerkers die meedoen houden zich strikt aan hun formele schema. Dat betekent dat ze in principe geen overwerk doen, gebruikmaken van al hun pauzes en dat ze roosterwijzigingen op korte termijn niet accepteren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top