ACTUEEL

Elkerliek benoemt nieuwe voorzitter raad van toezicht

Hein van der Zeeuw start per 1 augustus als vicevoorzitter van de raad van toezicht van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. Per 1 januari 2019 vervangt hij interim-voorzitter Jaap Zwemmer als voorzitter van de raad.

Van der Zeeuw heeft het grootste gedeelte van zijn loopbaan bij Philips en NXP Semiconductors gewerkt. Bij NXP was hij lid van de raad van bestuur. De afgelopen vijftien jaar bekleedde Van der Zeeuw meerdere toezichthoudende functies, zowel in Nederland als in het buitenland. Momenteel is hij als adviseur verbonden aan Philips.

Het Elkerliek ziet in Van der Zeeuw de juiste persoon om de ingezette koers van transparantie en samenwerking verder vorm te geven. "Wij zijn zeer blij met de komst van Hein als beoogd voorzitter raad van toezicht, met zijn brede ervaring in de dynamiek van besturen en toezichthouden", zegt Eveline de Bont, voorzitter van de raad van bestuur van het Elkerliek. "We zijn ervan overtuigd dat hij een uitstekend team van betrokken en gedreven toezichthouders weet te formeren dat onder zijn leiding op een eigentijdse wijze een klankbord voor onze organisatie gaat zijn."

Formatie

Over zijn nieuwe rol bij het Elkerliek zegt Van der Zeeuw: "Ik verheug mij erop me maatschappelijk te kunnen inzetten voor het Elkerliek ziekenhuis dat een uitstekende reputatie heeft. Het richt zich nadrukkelijk op de toekomst waar patiënt en medewerker centraal staan." Na zijn aantreden gaat Van der Zeeuw samen met Zwemmer zorgdragen voor de formatie van de raad van toezicht. De verwachting is dat die formatie de komende maanden in beslag neemt. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top