ACTUEEL

Amphia moet onterecht ontslagen arts acht ton betalen

Het Amphia Ziekenhuis in Breda moet een arts bijna acht ton betalen. Het ziekenhuis had hem niet mogen ontslaan, zo meldt Omroep Brabant naar aanleiding van een uitspraak van het gerechtshof.

De cardiothoracaal chirurg krijgt 747 duizend euro aan gemist salaris en nog eens 27 duizend euro aan pensioen. Ook moet het ziekenhuis de proceskosten van de rechtszaak betalen.

De arts was ontslagen omdat verschillende maatschappen in het ziekenhuis, waaronder anesthesiologie en cardiologie, twijfelden over zijn vaardigheden. Veel van zijn patiënten zouden complicaties krijgen. Zijn eigen maatschap steunde de chirurg. Het zou om complexe operaties gaan. Tijdens een onderzoek naar de arts werd hij met verlof gestuurd en uiteindelijk besloot het ziekenhuisbestuur om hem in maart 2014 te ontslaan.

De rechtbank oordeelde eerder dat het ziekenhuis niet had aangetoond dat de specialist zijn werk niet goed had gedaan. Ook zouden problemen met andere artsen niet alleen zijn schuld zijn. Het Amphia Ziekenhuis ging tegen de uitspraak in beroep, maar het gerechtshof heeft deze nu bevestigd, aldus Omroep Brabant.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top