ACTUEEL

Vakbonden eisen salarisverhoging CAO VVT

Een loonsverhoging van minimaal 1,25 procent, een hogere eindejaarsuitkering en meer zeggenschap over de inroostering. Dit zijn drie belangrijke eisen waarop de vakbonden ABVAKABO FNV, CNV en NU'91deze maand inzetten bij de onderhandelingen voor de CAO VVT, voor werknemers in de verpleging, verzorging en thuiszorg. De huidige cao verloopt op 28 februari.

Salarisverhoging

De vakbonden willen in principe een salarisverhoging van 2 procent, maar als de werkgevers instemmen met de eisen omtrent scholing, werkgelegenheid en een betere werk-privé-balans, dan zijn de bonden bereid hun eis naar beneden bij te stellen tot 1,25 procent. Daarnaast zou de eindejaarsuitkering stapsgewijs moeten worden uitgebouwd tot een volwaardige dertiende maand. Ook willen de vakbonden ' paal en perk stellen' aan de flexibiliteit die werkgevers van verzorgenden en verpleegkundigen vragen en daarom de mogelijkheid van 0-uren contracten afschaffen. Daarnaast mag een werknemer niet meer dan vijf dagen per week worden ingeroosterd.

Geld voor scholing

Wat betreft scholing willen de vakbonden dat elke instelling jaarlijks minimaal 1,5 procent van de loonsom hiervoor opzijlegt. De uitwerking van het scholingsbeleid moet worden vastgelegd in een scholingsplan, waarmee de ondernemingsraad moet instemmen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top