ACTUEEL

Den Haag start alcoholcampagne ouderen

De gemeente Den Haag is dinsdag een een campagne gestart tegen overmatig drankgebruik onder ouderen. Aanleiding voor de campagne is de stijging van het aantal 55-plussers dat bij de alcoholverslavingszorg in Den Haag om hulp vraagt.

Verdubbeling oudere drinkers

Het aantal ouderen dat te veel alcohol drinkt is de afgelopen tien jaar meer dan verdubbeld. Volgens onderzoek is 1 op de 5 alcoholverslaafden ouder dan 55 jaar. Ook in Den Haag groeit deze groep ‘stille drinkers’ snel. Wethouder Bert van Alphen van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie lanceerde de campagne: " Slechts een klein deel van de oudere probleemdrinkers zoekt hulp. In combinatie met de vergrijzing is het duidelijk dat we te maken hebben met een groeiend probleem." Jaarlijks komen in Nederland 1200 ouderen op de eerste hulp terecht omdat ze zijn gevallen nadat ze te veel hebben gedronken.

‘Een Frisse blik op Alcohol'

De Haag stelt een informatiepakket beschikbaar voor hulpverleners en mantelzorgers die veel omgaan met ouderen. Ook is er een training voor medewerkers van Haagse zorginstellingen. De gemeente richt zich in de campagne vooral op hulpverleners, mantelzorgers en familieleden van ouderen. De actie is onderdeel van de overkoepelende campagne van de gemeente Den Haag ‘Een Frisse blik op Alcohol', die matig alcoholgebruik stimuleert. Naar eigen zeggen is Den Haag de eerste grote gemeente die met de campagne het groeiende alcoholprobleem onder ouderen aanpakt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top