HRM

EMA moet activiteiten staken wegens personeelsuittocht

Negen maanden voor de verhuizing naar Amsterdam moet de Europese geneesmiddelenautoriteit EMA een deel van haar activiteiten tijdelijk stilleggen. De reden: een groot deel van het personeel wacht de verhuizing niet af en is al op zoek gegaan naar een andere baan, zo meldt het FD.

De European Medicine Authority meldde woensdag dat zo'n 30 procent van de huidige 900 werknemers niet naar Amsterdam meeverhuist. Een deel van het heeft de besloten de toezichthouder nu al te verlaten. "Het is duidelijk geworden dat het agentschap meer werknemers zal verliezen dan eerder verwacht werd", laat het agentschap weten in een verklaring op de eigen website.

Vanwege het personeelsverloop moet de EMA prioriteiten stellen en worden bepaalde activiteiten, bijvoorbeeld op het gebied van internationale samenwerking, opgeschort. Doel is de kernactiviteiten te garanderen, het testen en goedkeuren van nieuwe medicijnen, aldus het FD.

De EMA verhuist in 2019 naar Amsterdam als gevolg van het uittreden van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. De toezichthouder moet twee keer verhuizen omdat het definitieve pand aan de Amsterdamse Zuidas pas in november 2019 klaar is. Vanaf maart 2019 wordt daarom een tijdelijk pand in Amsterdam Sloterdijk betrokken.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top