ACTUEEL

'RIVM houdt informatie achter over vaccinatie'

De moeder van één van de drie baby's die eind vorig jaar vlak na een vaccinatie overleden, overweegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) voor de rechter te slepen.

Wiegendood

Het RIVM maakte dinsdag de conclusie bekend van een onderzoek naar de dood van de drie zuigelingen. Volgens het instituut is er geen relatie gevonden tussen de dood van de kinderen en de pneumokokkenvaccinatie die ze kort daarvoor hadden gekregen. Moeder Andrea de Vroom uit Harderwijk vertelt op de internetsite www.gezondnu.nl dat het RIVM tegen haar heeft gezegd dat haar zes maanden oude baby is overleden aan wiegendood. Ze heeft haar uitspraken tegenover het ANP bevestigd.

Hartstilstand na vaccinatie

De Vroom zegt over een rapport te beschikken van het Amsterdamse AMC waarin artsen tot een heel andere conclusie komen. Zij stellen dat het kind anderhalf uur na de vaccinatie een hartstilstand kreeg. De baby werd daarna gereanimeerd, maar liep ernstige hersenschade op door zuurstoftekort. De AMC-artsen hebben daarna besloten de behandeling te staken. De moeder verwijt het RIVM belangrijke informatie over de dood van haar kind achter te houden. Ze wil ook dat er meer informatie komt over de risico's die vaccinaties volgens haar opleveren voor de gezondheid van kinderen.

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

24 februari 2010

Triest,En jammer. Dit wordt weer zo'n 'gevalletje' van 'even constateren dat er geen bewijs te leveren valt tussen een prik en een hartstilstand', case closed.

Ongetwijfeld heeft de moeder zich nu meer dan genoeg verdiept in de verwikkelingen rond vaccinaties. Ze zal ook anders naar artsen kijken dan voorheen. Ook zal ze zich nu achteraf afvragen waarom een goedverzorgde baby in het luxe Nederlandse huis een pneumokokkenvaccinatie nodig heeft. Het blijven allemaal statisieken.

Je eigen kind is echter nooit een statistiek.

Anonym

24 februari 2010

Het verliezen van een kind is natuurlijk het ergste wat je kunt overkomen. Dat gezegd hebbende. Vraag ik mij als niet medicus het volgende af:

Gezien de korte tijd tussen vaccinatie en hartstilstand, is het dan niet veel waarschijnlijker dat er een fout gemaakt is met het prikken; bv een ader geraakt en een luchtbelletje ingespoten?

Het lijkt mij wel heel erg kort voor een hartstilstand door een infectie. maar mogelijk kan een medicus daar een adequaat antwoord op geven.

Krijgsman

24 februari 2010

In het midden van de jaren 70 bracht Japan de leeftijd om in te enten van 2 maand naar 2 jaar; de gevallen van wiegedood daalden onmiddellijk zeer sterk. Ondanks dit gegeven blijft de medische clan in de V.S. ontkennen. Dokters die de doodsoorzaak moeten vaststellen ("coroners") weigeren na te gaan of slachtoffertjes van wiegedood ingeënt waren, en nietsvermoedende families blijven de prijs betalen, ze kennen de gevaren niet en het recht om zelf een keuze te maken wordt hun ontzegd.

Anonym

24 februari 2010

@krijgsman

Heeft u daar ook een bron van?

Nederland heeft bij mijn weten namelijk het laagste wiegedood cijfer ter wereld. Zo werden er in 2001 22 gevallen geteld, waarbij niet valt uit te sluiten dat een deel van deze kinderen ook nog eens opzettelijk door verstikking om het leven kwam.

Een substantiele daling is het dan al als er twee minder overlijden.Daarnaast denk ik dat mensen die zich tegen vaccinaties keren eens met hun overgrootouders zouden moeten gaan praten over de tijd toen er nog niet gevaccineerd werd. Mensen hebben geen idee meer hoeveel slachtoffers bijvoorbeeld DKT en P eisten. Zelfs al zouden die twintig allemaal te linken zijn aan vaccinatie, dan nog valt dat aantal in het niet bij de slachtoffers die gaan vallen als we niet meer vaccineren. In de praktijk zal natuurlijk hooguit een klein deel kunnen worden gelinkt, of helemaal niets.Ik wil niet zeggen dat we niet kritisch moeten zijn tov de farmaceutische industrie en haar vertegenwoordigers (integendeel, er valt genoeg aan te merken op de hype rond de Mexicaanse griep!), maar wel dat dit aspect door tegenstanders van vaccinatie veel te weinig wordt meegewogen.Wat dit specifieke geval betreft, lijkt mij de onvolledige en tegenstrijdige verstrekking van informatie het grootste probleem. En daar hebben veel ziekenhuizen en medici inderdaad structureel een handje van.

Top