ACTUEEL

Jeugdpsychiater Van Elburg completeert Trimbos-bestuur

Kinder- en jeugdpsychiater Annemarie van Elburg is benoemd tot lid van de raad van bestuur van het Trimbos-instituut. Samen met de recent benoemde bestuursvoorzitter Bert van der Hoek gaat ze vanaf 1 oktober werken aan het versterken van de positie van het Trimbos-instituut.

Met de dubbele benoeming haalt het Trimbos volgens de raad van toezicht “een sterke combinatie van bestuurlijke daadkracht en inhoudelijke expertise” in huis. Van Elburg (1958) is momenteel werkzaam als manager bij Rintveld, TOPGGz centrum voor eetstoornissen van Altrecht in Zeist. Ze werkt hier onder meer aan onderzoek en behandeling van jongeren met een eetstoornis.

Combineren

Daarnaast is zij hoogleraar klinische psychopathologie aan de Universiteit van Utrecht, Faculteit Sociale Wetenschappen. Dit hoogleraarschap zal zij combineren met de nieuwe functie bij het Trimbos-instituut. Ook blijft zij voorzitter van de interdisciplinaire onderzoeksgroep Utrecht Research Group Eating disorders, die zij ruim tien jaar geleden oprichtte met Roger Adan van het Braincenter Rudolf Magnus, en blijft zij lid van het bestuur van de Academy for Eating Disorders.

Vertalen

Van Elburg ziet uit naar haar nieuwe taak bij het Trimbos-instituut. “Door mijn werk ken ik al verschillende nieuwe collega’s en ben ik bekend met enkele onderzoeksprojecten en -producten. Ik moet nog wennen aan het idee dat ik straks de directe dagelijkse patiëntenzorg verlaat, maar zal door mijn hoogleraarschap en betrokkenheid bij Rintveld goed verbonden blijven met de psychiatrie. Ik hoop vanuit deze functie een nieuwe bijdrage te leveren aan de vertaling van onderzoeksvragen uit de praktijk naar het Trimbos-instituut en vice versa.”

vanelburg

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top