ACTUEEL

VGZ werkt samen met Duits ziekenhuis

Coöperatie VGZ werkt sinds 1 augustus samen met de Rhein-Maas Klinikum in Würselen, nabij Aken. Door deze samenwerking wordt de zorg in de Rhein-Maas Klinikum laagdrempelig toegankelijk voor alle verzekerden van Coöperatie VGZ in de regio van Aken.

De Rhein-Maas Klinikum is een groot en modern regionaal ziekenhuis, volgens VGZ. Het beschikt over 620 bedden, een uitgebreide Intensive Care en een revalidatieafdeling. Bovendien zijn alle medische specialismen in het ziekenhuis aanwezig. Daarnaast onderscheidt het ziekenhuis zich volgens de zorgverzekeraar door "vooraanstaande zorg op het gebied van wervelkolomchirurgie, reumatologie en een hoogstaande stroke unit".

De Rhein-Maas Klinikum is tevens de standplaats voor een traumahelikopter die ook in Zuid-Limburg wordt ingezet bij ernstige calamiteiten. Op die manier vervult het ziekenhuis al langere tijd een bovenregionale functie. VGZ verwacht dat haar contract met het Duitse ziekenhuis de samenwerking met Nederlandse zorgaanbieders zal vereenvoudigen. Huisartsen zullen hun patiënten bijvoorbeeld makkelijker naar het ziekenhuis kunnen verwijzen.

Keuzemogelijkheden

VGZ streeft ernaar om voor haar verzekerden ruim voldoende kwalitatief hoogwaardige zorg in te kopen. Door het sluiten van het contract met de Rhein-Maas Klinikum wil de zorgverzekeraar de keuzemogelijkheden van haar verzekerden in de regio Parkstad Limburg vergroten. Onder Coöperatie VGZ vallen de merken Univé, IZZ, IZA, UMC, Zekur, Bewuzt, Zorgzaam en SZVK.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top