ACTUEEL

'Kort op kinderbijslag niet-gevaccineerd kind'

Ouders die hun kind niet willen laten vaccineren, moeten gekort kunnen worden op hun kinderbijslag. Dat stelt Ruud Coolen-Van Brakel, voorzitter van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) in EenVandaag. "Het niet laten inenten van kinderen moet consequenties hebben. Als korten werkt, moeten we dat doen."

Ook BOinK, de vereniging voor ouders in de kinderopvang, pleit voor verregaande maatregelen om de dalende vaccinatiegraad te keren.

Het IVM stelt dat er een boetesysteem moet komen voor ouders die hun kinderen weigeren te laten vaccineren en vereniging BOinK vindt dat het ouders verplicht moet worden om te melden of hun kind is ingeënt als het naar de kinderopvang gaat.

In het najaar komt staatssecretaris Paul Blokhuis met een uitgebreid plan om het aantal vaccinaties omhoog te krijgen. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Wulf van Loenen

7 augustus 2018

Ik denk niet dat de ouders straffen helpt. Binnenkort komt minister Bruinsma met maatregelen vanuit de ivoren toren. Maar is er al geluisterd naar wat er onder die ouders leeft? Bijvoorbeeld; de cocktails worden steeds uitgebreider, en op zeer jonge leeftijd gegeven. Een enorme impact voor die prille hummels. Wij wisten toen nog niet dat onze dochter een achterliggende stofwisselingsziekte had en geen reserve had om de inentingsdip op te vangen.

Top