ACTUEEL

Ook Amsterdamse ziekenhuizen voorstander rookvrije straten

Ook ziekenhuizen in Amsterdam zijn voorstander van het instellen van rookvrije straten in hun omgeving. Dat blijkt uit een rondgang van AT5. In Rotterdam heeft het Erasmus MC vorige week het initiatief genomen voor een rookvrije zone rondom het ziekenhuis.

Het OLVG, MC Slotervaart en Amsterdam UMC laten weten dat ze ook voor zo'n rookvrij gebied rond hun ziekenhuis zijn. Wel wijzen ze erop dat de gemeente daarover gaat. Het BovenIJ Ziekenhuis zegt na te denken over een rookvrij ziekenhuisterrein.

Het MC Slotervaart wil rond het ziekenhuis al langer rookvrij worden. "Het klinkt heel interessant, maar moet dan ook gehandhaafd worden", aldus het ziekenhuis. Het OLVG vindt het een "interessant concept", maar wil eerst onderzocht hebben of het in Amsterdam past. Het Amsterdam UMC zegt het te verwelkomen als de gemeente zou besluiten straten rond de locaties rookvrij te maken.

De gemeente laat in een reactie weten al verschillende maatregelen te hebben genomen om roken te verbieden of ontmoedigen. Daarnaast onderzoekt Amsterdam hoe het aantal verkooppunten in het algemeen kan worden teruggedrongen, aldus AT5.

Rookvrij

Het Erasmus MC, het Erasmiaans Gymnasium en de Hogeschool Rotterdam hebben vorige week in een brief aan de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb gevraagd om een rookvrije zone rondom de instellingen. De gemeente heeft aangegeven welwillend tegenover het verzoek te staan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top