ACTUEEL

Meer mkb’ers in de zorg vragen bijstand aan

Het aantal bijstandsaanvragen door zelfstandigen in de zorgsector is in het tweede kwartaal van dit jaar met 17 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit onderzoek van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK).

Het instituut registreert met de zogeheten IMK-Index het aantal ondernemers dat financieel in de problemen zit. De index is gebaseerd op het aantal ondernemers dat een beroep doet op bijstandverlening voor zelfstandigen in de vorm van krediet of een uitkering.

In de zorgmarkt is volgens het IMK een divers beeld zichtbaar. "Met name de markt voor coaches lijkt verzadigd te zijn", zegt Han Dieperink, algemeen directeur bij het IMK. "We zien dat veel coaches moeite hebben om zich goed te onderscheiden, terwijl het aantal coaches in de afgelopen jaren flink is toegenomen. Met die combinatie is er in de coachingsmarkt alleen met goed ondernemerschap, heldere keuzes en goede acquisitie voldoende inkomen te genereren."

Het totaal aantal midden- en kleinbedrijven met financiële problemen daalde in het tweede kwartaal van dit jaar met 8 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Met name ondernemers in horeca en detailhandel profiteren van de positieve economische ontwikkelingen. (Skipr/ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top