Tech

Achterhoekse zorgverleners communiceren via digitaal platform

Het westelijke deel van de Achterhoek krijgt toegang tot OZO Verbindzorg, een digitaal communicatieplatform voor zorgverleners, aangestuurd door patiënten zelf. Het platform moet zorgbehoevende ouderen meer regie geven over hun eigen zorg, zo meldt De Gelderlander.

De verschillende hulpverleners, zoals huisarts, thuishulp en mantelzorger, kunnen straks via het platform met elkaar in contact komen. De cliënt bepaalt zelf wie van de hulpverleners toegang krijgen tot het platform. Op het moment dat de cliënt zelf niet in staat is om het platform te beheren, kan deze taak na overleg in handen gelegd worden van een familielid of mantelzorger. Wel blijft de cliënt zelf altijd leidend.

Huisartsen in 's-Heerenberg en Dinxperlo zijn al gestart met OZO Verbindzorg. De proef is een succes, aldus directeur Karen Pijnenburg van de BV Zorg Oude IJssel, een samenwerkingsverband van huisartsen in een aantal Achterhoekse gemeenten. "Het is voor alle deelnemers een uitkomst. Mensen die zorg nodig hebben, kunnen in één opslag zien of volgen wat er afgesproken is. De zorgverleners hoeven niet meer keer op keer proberen elkaar te bellen om te horen welke afspraken er zijn gemaakt."

Het opzetten van OZO Verbindzorg kost zo'n 150 duizend euro. De BV Zorg Oude IJssel betaalt de helft van dit bedrag. De overige 75 duizend euro zou opgehoest moeten worden door de gemeenten. Daarover worden op dit moment nog gesprekken gevoerd, aldus De Gelderlander.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top