ACTUEEL

Senaat Argentinië blokkeert abortusvoorstel

De Argentijnse Senaat heeft tegen een voorstel gestemd dat abortus onder meer omstandigheden mogelijk had gemaakt. Duizenden voor- en tegenstanders van het wetsvoorstel hadden zich tijdens het zestien uur durende debat buiten het parlementsgebouw verzameld.

Het voorstel had het afbreken van de zwangerschap tot en met de veertiende week gelegaliseerd. Het lagerhuis van het Argentijnse parlement had al groen licht gegeven, maar de Senaat verwierp het voorstel uiteindelijk met 38 tegen 31 stemmen. Abortus is momenteel alleen toegestaan als de zwangerschap het gevolg is van verkrachting of wanneer het leven van de moeder in gevaar is.

Sommige voorstanders laten zich niet uit het veld slaan. "Ik ben nog steeds optimistisch. De wet is vandaag niet goedgekeurd, maar dat zal morgen of de dag daarna alsnog gebeuren", meent een 23-jarige vrouw. "Dit is nog niet voorbij." (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Richard Jansen

9 augustus 2018

Verdere liberalisatie van abortus zal ongetwijfeld in de toekomst meer plaatsvinden, zowel hier als in andere landen. Wat dat betreft is het tekenend dat in Ierland zo een omslag heeft plaatsgevonden. En naarmate meer en meer vrouwen bepalende posities binnen de overheid gaan innemen, zal dit soort discriminatoire wetgeving afgeschaft gaan worden.

Top