ACTUEEL

Maarten Rook wordt voorzitter STZ

Maarten Rook wordt per 15 december 2010 voorzitter van de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) heeft de ledenvergadering besloten. Vanaf 1 april 2010 bekleedt Rook deze functie als ‘president elect’. Dan treedt Leon van Eijk af die  sinds januari 2005 voorzitter is en sinds 2003 als als lid deel uitmaakte van het bestuur van de STZ.

Maarten Rook

Maarten Rook, die sinds 2003 bestuursvoorzitter van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en Utrecht is, legt deze functie op 15 december 2010 neer. Vanaf die datum zet hij zich gemiddeld twee dagen per week in voor de STZ.

Wander Blaauw

Wander Blaauw is met onmiddellijke ingang benoemd tot bestuurslid van de STZ. Hij volgt de Peter de Kubber op die per 31 december 2009 was afgetreden vanwege het bereiken van de maximale statutaire bestuurstermijn van tweemaal vier jaar. Blaauw is voorzitter van de raad van bestuur van Zorggroep Noorderbreedte, waarvan onder andere het Medisch Centrum Leeuwarden deel uitmaakt.

Peter de Feiter

De ledenvergadering benoemde vorig jaar Peter de Feiter als opvolger van Jan Willem Kappelle. De Feiter is als oncologisch chirurg/intensivist verbonden aan het Sint Franciscus Gasthuis te Rotterdam.

Op volle sterkte

De STZ zegt met deze benoemingen het bestuur op volle sterkte te hebben en noemt het bijzondere aan dit bestuur de paritaire samenstelling van ziekenhuisbestuurders en medisch specialisten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top