ACTUEEL

Aura Timen benoemd op leerstoel infectieziektebestrijding

Aura Timen is aangesteld als bijzonder hoogleraar aan het Athena Insituut, een onderzoek- en onderwijscentrum van de VU Amsterdam. Timen is benoemd op de leerstoel 'Responses to communicable diseases in global health'.

Timen, momenteel hoofd van de Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding van het RIVM, gaat aan het Athena Insituut onderzoek doen naar de dynamiek van infectieziektecrises en op de effecten van de maatregelen die worden genomen om infectieziekten te bestrijden. De traditionele systemen voor de bestrijding van uitbraken en crises worden steeds meer uitgedaagd en de internationale reactie hierop vraagt volgens het RIVM om een andere aanpak. Dit heeft onder andere te maken met de toegenomen mobiliteit van mensen en goederen, maar ook met veranderende percepties en communicatiemogelijkheden.

Timen is gepromoveerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen op haar proefschrift 'Outbreak Management: towards a model for the next crisis'. Ze heeft uitgebreide onderzoekservaring op het gebied van de bestrijding van overdraagbare aandoeningen, zowel in Nederland als op internationaal niveau. Vanuit haar functie als hoofd van de Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding is Timen actief in verschillende nationale en internationale netwerken. Zo is zij momenteel voorzitter van de Sectie Infectieziektebestrijding van de European Public Health Association (EUPHA) en lid van het Adviesforum van het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC).

aura timen

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top