HRM

ETZ sluit SEH TweeSteden 's nachts vanwege personeelstekort

Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) gaat vanaf zaterdag 1 september over tot een gedeeltelijke sluiting van de spoedeisende hulp (SEH) van ziekenhuislocatie TweeSteden in Tilburg. De SEH gaat dicht van acht uur ’s avonds tot acht uur ’s ochtends. Het ziekenhuis ziet zich hiertoe genoodzaakt vanwege een tekort aan SEH-verpleegkundigen.

Het ETZ had al eerder het voornemen uitgesproken om door het structurele tekort aan gespecialiseerd verpleegkundigen de SEH op locatie ETZ TweeSteden per 1 januari 2019 volledig te sluiten. Hierop vooruitlopend gaat nu deze SEH vanaf 1 september al gedeeltelijk dicht. De sluiting geldt niet voor patiënten met hartklachten die door de huisarts of huisartsenpost naar het ETZ zijn doorverwezen. Deze patiënten worden altijd op de locatie TweeSteden opgevangen.

Door de gedeeltelijke sluiting kan de spoedzorg op locatie Elisabeth, eveneens in Tilburg, worden gegarandeerd, stelt het ETZ. Deze SEH blijft zeven dagen per week en 24 uur per dag open voor spoedpatiënten met een acute zorgvraag.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top