ACTUEEL

ZGT zoekt aansluiting bij Oogzorgnetwerk

De Ziekenhuis Groep Twente (ZGT) heeft zich aangesloten bij het Oogzorgnetwerk. De vakgroep oogheelkunde van ZGT-locatie Almelo is daarmee de tiende partner in dit landelijke netwerk.

Oost Nederland

Met de aansluiting van ZGT wordt de dekking van het Oogzorgnetwerk in het oosten van Nederland verder uitgebreid. De vakgroepen oogheelkunde van het Deventer Ziekenhuis en het Slingelandziekenhuis in Doetinchem zijn al langer partner. Het Oogzorgnetwerk denkt hiermee het niveau van de oogheelkundige zorg in Oost Nederland verder te kunnen verbeteren.

Verbeteren

Het Oogzorgnetwerk is een initiatief van Het Oogziekenhuis Rotterdam  met het doel de logistiek van de oogheelkundige zorg in Nederland te verbeteren. Het gaat hierbij met name om het bevorderen van transmurale en multidisciplinaire samenwerking, afstemming van protocollen en optimalisering van voorlichting. In eerste aanzet concentreerde het netwerk zich met deelnemers als het Oogziekenhuis, het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam, de Reinier de Graaf Groep in Delft en het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan de IJssel Zoetermeer voor op de regio Rijnmond. Daar komt met de deelname van het  Zuwe Hofpoort ziekenhuis in Woerden en het Westfriesgasthuis in Hoorn en de samenwerking in Oost Nederland steeds meer verandering in.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top