Tech

Amerikaanse techreuzen storten zich op uitwisseling patiëntgegevens

Een groep van Amerikaanse techbedrijven wil gezamenlijk een nieuwe standaard ontwikkelen voor de uitwisseling van medische gegevens. Onder meer Alphabet, Amazon, IBM, Microsoft, Oracle en Salesforce hebben zich hier afgelopen maandag tijdens een conferentie voor uitgesproken. Dit meldt het FD op basis van berichtgeving van de Amerikaanse omroep CNBC.

De bedrijven zeggen in een gezamenlijke verklaring dat zij technologie willen ontwikkelen om de  toegankelijkheid van medische gegevens vergroten. Dit willen ze doen door tools te ontwikkelen rond een nieuwe set standaarden om medische informatie uit te wisselen, genaamd 'FHIR'.

De Amerikaanse gezondheidszorg is een markt van 3000 miljard dollar en het gebrek aan open standaarden maakt het volgens het FD voor de techreuzen lastig om daar een graantje van mee te pikken. Voor de kleinere bedrijven die nu medische software leveren, zou dit juist een reden kunnen zijn om de status quo te behouden. Bedrijven als Epic en Cerner zullen het moeilijk krijgen als de grote bedrijven een vinger in de medische pap krijgen, aldus het FD.


0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top