ACTUEEL

Burgemeester verbiedt kraamenclave in Schiedam

De symbolische opening donderdag van een zogenoemde kraamenclave in het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam is van de baan. Volgens de PvdA Vlaardingen, initiatiefnemer, is de bijeenkomst verboden door de Schiedamse burgemeester Wilma Verver-Aartsen.

Vlaardings grondgebied

Vlaardingen heeft sinds ongeveer een jaar geen eigen ziekenhuis meer, waardoor inwoners moeten uitwijken naar het hospitaal in Schiedam. Een gevolg daarvan is dat alle baby's die daar worden geboren, aangegeven moeten worden in Schiedam. De Vlaardingse PvdA wilde daarom twee kraamkamers tot Vlaardings grondgebied verklaren, een zogenoemde kraamenclave.

Uitstel

“Er zijn heel veel mensen die dat jammer vinden. Het leeft in veel meer delen in Nederland omdat ziekenhuizen steeds meer een regionale functie krijgen”, legde Hans Versluijs van de Vlaardingse PvdA zijn initiatief uit. De partij wil voorkomen dat een bestuurlijke rel het idee van de kraamenclave overschaduwt en wil de ondertekening van afspraken met het ziekenhuis uitstellen tot na de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart.

Haagse toestemming

Overigens kunnen de twee kraamkamers niet zomaar worden uitgeroepen tot Vlaardings grondgebied. Daar is ook toestemming vanuit Den Haag voor nodig. De lokale PvdA wil daarom een lobby beginnen bij de Tweede Kamer voor het idee. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top