ACTUEEL

WHO: Grieppandemie mogelijk nog niet over piek

Het is te vroeg om nu al te zeggen dat de pandemie van Mexicaanse griep in heel de wereld over het hoogtepunt is. Binnen enkele weken moeten deskundigen daarover meer duidelijkheid geven, meldde de Wereldgezondheidsorganisatie WHO woensdag.

Meer tijd en onderzoek

Een woordvoerder van de WHO zei dat vijftien deskundigen van de organisatie na beraad tot de conclusie zijn gekomen dat er meer tijd en onderzoek nodig zijn om duidelijk te stellen dat de Mexicaanse griep in heel de wereld op de terugweg is.

Pandemie

De Mexicaanse griep (H1N1) is de eerste wereldwijde pandemie in decennia. In Nederland kostte de griep aan 57 mensen het leven. Wereldwijd eiste de griep bijna 16.000 levens, een fractie van het aantal slachtoffers dat diverse invloedrijke deskundigen vooraf voor mogelijk hadden gehouden.

Griep eist nog steeds levens

Volgens het RIVM zijn er dit jaar tot en met 21 februari nog drie mensen aan de Mexicaanse griep overleden. Per week werden nog enkele patiënten in het ziekenhuis opgenomen. De uitbraak was in Nederland eind vorig jaar al aan het wegebben. Deskundigen houden er rekening mee dat de Mexicaanse griep de komende maanden weer kan oplaaien. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top