ACTUEEL

NVZ draagt Ad Melkert voor als nieuwe voorzitter

Ad Melkert is voorgedragen als voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). De leden van de vereniging stemmen op woensdag 29 augustus over de voordracht van de oud-PvdA-politicus. Huidig voorzitter Yvonne van Rooy draagt op 1 december, als haar tweede termijn afloopt, haar voorzitterschap over.

De NVZ laat weten verheugd te zijn om Melkert voor te dragen. "Hij heeft het juiste profiel, en de kennis, competenties en ervaring die de NVZ nodig heeft. Met zijn politieke en bestuurlijke ervaring binnen diverse (nationale en internationale) organisaties en zijn ervaring in complexe situaties kan hij onze leden begeleiden om, in optimale samenwerking, de kwaliteit van zorg in Nederland te behouden en te verbeteren", schrijft de NVZ in een persverklaring.

Uitdagingen

“De zorg en de Nederlandse ziekenhuizen staan voor nieuwe uitdagingen", schetst vicevoorzitter David Jongen de context waarin de nieuwe voorzitter gaat werken. "Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om samen met onze zorgpartners de hoge kwaliteit van zorg, waar Nederland om bekend staat, voor iedereen te behouden. De vraag is hoe we dat kunnen. Dit met het oog op de stijging van de zorgvraag en de opgelegde beperking van groei in het zorgakkoord. Medisch gezien doen we steeds meer omdat we dat kunnen, en omdat we ouder worden. De uitdaging is: hoe houden we de zorg betaalbaar, zonder concessies te doen aan de kwaliteit, zodat iedereen er gebruik van kan blijven maken.”

Melkert (1956) is voor de PvdA onder meer Tweede Kamerlid, minister en fractievoorzitter geweest. Van juli 2009 tot 1 oktober 2011 was Melkert Speciale Vertegenwoordiger van de Secretaris-generaal van de Verenigde Naties in Irak. Sinds 2016 is hij lid van de Raad van State in buitengewone dienst.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Koos Dirkse

28 augustus 2018

Baantjescarroussel! Ze zijn zn verleden met Fortuyn vergeten! Na diens dood is gezorgd dat hij zo snel mogelijk het land kon verlaten. Vandaar zijn ‘internationale ervaring!’ Bekijk zijn optredens meg Fortuyn via Youtube!

D G o

28 augustus 2018

Met een Melkert nog steeds achter de ‘politieke realiteit’ aanlopen?
De NVZ heeft een voorzitter nodig die tegenwicht biedt aan het ministerie en niet iemand die de bestuurders aan de hand meeneemt om de besluiten te nemen die erg passen in de visie van de minister.

Melkert was toch de man die wegliep bij wat Fortuynlijke tegenwind.
In ieder geval geparachuteerd vanuit de overheid. En niet geworven via een duidelijke personeels advertentie.

Top