ACTUEEL

Zorgbelangorganisaties lanceren Deeljezorg.nl

Dertien provinciale zorgbelangorganisaties hebben het sociaal netwerk Deeljezorg.nl deze week gelanceerd. Op dit interactieve platform vinden consumenten feitelijke informatie van zorgbelangorganisaties, terwijl zij ook hun ervaringen en meningen kunnen uitwisselen.

RVZ-advies

Hiermee sluiten de zorgbelangorganisaties aan bij het advies van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ). In het rapport Gezondheid 2.0 dat dinsdag verscheen, stelt de RVZ dat zorgaanbieders, zorgverzekeraars en overheid de sociale media beter moeten benutten om samen met de patiënt de zorg te optimaliseren.

Sociale media

Delen, het elkaar verder helpen en wijzer maken. Daar draait het om, volgens Deeljezorg.nl. Gebruikers kunnen hun verhaal eventueel koppelen aan een gemeente of zorgaanbieder. Dit kan interessant zijn voor andere gebruikers. Ook kunnen gebruikers video’s, foto’s of bestanden plaatsen bij hun verhaal of oproep en een eigen deelsite, groep of forum oprichten.

Belangenbehartiging

De zorgbelangorganisaties willen met dit initiatief hun belangenbehartiging nog beter afstemmen op consumenten en patiënten. Doordat zij direct in contact komen met de consument, signaleren ze sneller wat er leeft. De zorgbelangorganisaties hopen ook dat zorgverleners en andere zorg- en welzijnsorganisaties gaan participeren op Deeljezorg.nl.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top