ACTUEEL

Amphia versterkt IC-afdeling Franciscus Ziekenhuis

Intensivisten van het Amphia Ziekenhuis Breda/Oosterhout gaan intensivisten op de intensive care-afdeling (IC) van het Franciscus Ziekenhuis ondersteunen om de kwaliteit van zorg voor de patiënten in West-Brabant te verbeteren. De ziekenhuizen hebben hun overeenkomst vrijdag bekendgemaakt.

Coördinatie level III IC

De samenwerking komt voor uit de landelijke afspraak dat IC’s per regio participeren in een netwerk waarin de IC met level III de coördinerende rol heeft. Nederland kent drie IC’s op drie niveau’s. Level III heeft het hoogste niveau, level I een basisniveau. In West-Brabant heeft het Amphia Ziekenhuis een IC level III, terwijl het Franciscus Ziekenhuis beschikt over een IC level I.

Indersteuning intensivisten

De ondersteuning bestaat in de praktijk uit telefonisch overleg over patiënten, gebruik van hetzelfde digitale patiëntinformatiesysteem en scholing. Waar nodig is een intensivist van het Amphia Ziekenhuis feitelijk aanwezig in het Franciscus Ziekenhuis en kunnen patiënten bij capaciteitsproblemen worden overgenomen. De intensivisten van het Franciscus Ziekenhuis consulteren Amphia als ze verwachten dat een patiënt langer dan drie dagen beademd moet worden. Een intensivist is een medisch specialist die zich verder heeft gespecialiseerd in het behandelen van patiënten op een IC-afdeling.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top