ACTUEEL

Kinderhartcentrum Radboud opereerde weken niet

Het kinderhartcentrum van Universitair Medisch Centrum St. Radboud in Nijmegen heeft eind vorig jaar vijf weken lang geen operaties uigevoerd. Dat heeft een woordvoerster zaterdag bevestigd.

Hoge plan

Volgens het ziekenhuis is dit besluit genomen om ervoor te zorgen dat het niveau van het kinderhartcentrum naar een hoger plan kan worden getild. "Deze afdeling had een gemiddeld niveau en we wilden een extra slag maken." Volgens de zegsvrouw zijn tijdens de sluiting alle protocollen nog eens nagelopen en is er gekeken naar de vorming van de specialistenteams.

2006

In 2006 werd het hartcentrum voor volwassenen in hetzelfde ziekenhuis gesloten. In die periode overleden veel hartpatiënten in het Radboud en werd de afdeling op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg gesloten. De tijdelijke sluiting van het kinderhartcentrum heeft volgens de woordvoerster niets met de sluiting van twee jaar geleden te maken.

Geen vergelijking

De periode in 2006 was volgens het ziekenhuis een dramatische tijd, maar in geen enkel opzicht te vergelijken met de situatie van nu. De sluiting van het kinderhartcentrum was een eigen besluit van het Radboud. "De inspectie is uiteraard wel op de hoogte gesteld", aldus de woordvoerster. "Bij het kinderhartcentrum is absoluut geen sprake van bijvoorbeeld extra complicaties of operaties die nogmaals moeten worden uitgevoerd. Laat staan dat er meer dan een gemiddeld aantal overlijdensgevallen is vastgesteld." (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top