ACTUEEL

Nederlander verwacht dat regering meeste geld vrijmaakt voor zorg

Zo’n 41 procent van de Nederlanders verwacht dat de huidige regering aankomend jaar het meeste geld vrijmaakt voor het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Dit blijkt uit een enquête van HR-dienstverlener Raet onder ruim achthonderd Nederlanders naar hun voorspellingen over de Rijksbegroting.

Over een week presenteert de Nederlandse regering haar plannen voor het komende jaar. Na VWS verwachten Nederlanders dat het meeste geld naar het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) zal gaan.

Eigen risico

Van de ondervraagden verwacht 85 procent dat het eigen risico met maximaal honderd euro gaat stijgen. Nederlanders met modale inkomens gaan er volgens de respondenten het meest op vooruit, terwijl gepensioneerden er naar verwachting het minst op vooruit gaan. Zo’n 84 procent verwacht in 2019 een stijging van het gemiddelde nettosalaris als gevolg van de nieuwe belastingregels

De meerderheid van de Nederlanders verwacht dat de plannen van de regering vier tot zes dagen van tevoren uit gaan lekken. Dat gebeurde ook al in 2017. Toen lekten de plannen vier dagen van tevoren uit.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top