ACTUEEL

Snel ontslag voor disfunctionerende artsen IJsselmeerziekenhuizen

IJsselmeerziekenhuizen zal versneld de evaluatiegesprekken over het functioneren van medisch specialisten invoeren, zegt cardioloog Marco de Vaan, voorzitter medische staf van het ziekenhuis. “Artsen die niet functioneren, kan ons ziekenhuis er nu niet bij hebben.”

Minder probleemdossiers

De Vaan verwijst daarmee naar opmerkingen van ondernemer Loek Winter van de MC Groep. Bij de bekendmaking van de overnameplannen stelde hij dat afscheid genomen moet worden van dokters die hun werk niet goed doen. Volgens De Vaan gaat het om minder artsen dan tot nu toe in de pers werd geschreven: “Het gaat zeker niet om tien probleemdossiers en het is ook niet altijd zo dat het aan de arts ligt. Het kan zijn dat hij zijn werk niet goed kan doen door de omstandigheden waaronder hij moet werken.” Dit meldt Mednet.

Hard aanpakken

IJsselmeerziekenhuizen voert daarom versneld IFMS (Individueel Functioneren Medisch Specialisten) in zal aan de beoordelingen consequenties verbinden, zegt De Vaan. “Problemen die we eenvoudig kunnen oplossen, zullen we oplossen. En als blijkt dat het om niet te genezen problemen gaat, dan zullen we afscheid nemen van de arts. Daarvoor wordt ook geld beschikbaar gesteld. We hebben afgesproken dat we disfunctioneren heel hard aanpakken.”

Geld terughalen

Als het aan De Vaan ligt, wordt ook geld teruggehaald bij voorgaande besturen die wanbeleid hebben gevoerd. Minister Klink heeft inmiddels aangekondigd dat hij disfunctionerende zorgbestuurders zonodig voor de rechter wil dagen.

Gebakken peren

Volgens De Vaan vragen personeel en staf zich af hoe het zo ver heeft kunnen komen, hoe zo’n grote schuld heeft kunnen ontstaan. "Het gevoel leeft dat de bestuurders weg zijn, terwijl het personeel met de gebakken peren zit", aldus De Vaan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top