ACTUEEL

Partijen brengen onnodige bezetting ziekenhuisbed omlaag

De aanpak van zorgaanbieder Pieter van Foreest, het Reinier de Graaf ziekenhuis en zorgverzekeraar DSW gericht op het voorkomen dat 65-plussers zonder medisch-specialistische noodzaak in het ziekenhuis belanden, blijkt een succes. Sinds de start van de samenwerking eind 2017 zijn al 95 onnodige opnames voorkomen, zo maakten de partijen bekend.

Zodra een kwetsbare oudere op de spoedeisende hulp (SEH) van het Reinier de Graaf ziekenhuis binnenkomt, bespreekt een arts samen met een medewerker van de zorgbemiddeling van Pieter van Foreest welke zorg de patiënt nodig heeft en op welke plek die zorg het beste kan worden geboden. Patiënten die niet in het ziekenhuis hoeven te worden opgenomen, maar ook niet in staat zijn om thuis voor zichzelf te zorgen, worden direct doorverwezen naar een locatie van Pieter van Foreest. Zo blijven de benodigde ziekenhuisbedden beschikbaar.

Dankzij de samenwerking kon 65 procent van de patiënten meteen worden opgenomen bij een locatie van Pieter van Foreest. Daarmee is de beoogde doelstelling van 30 procent ruimschoots behaald, aldus de initiatiefnemers. De samenwerking heeft ook geleid tot een betere doorstroming en minder lange wachttijden op de SEH. 

---

Het evenement 'Logistieke procesinnovatie' op 12 oktober 2018 staat in het teken van zorglogistiek: een onderdeel van het zorgproces dat de patiënt misschien wel het meeste raakt én waar de meeste quick-wins voor uw organisatie te behalen zijn. Ga voor meer informatie naar de website.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top