ACTUEEL

Supermarkt zonder kassa geopend in AMC

Supermarktketen Albert Heijn heeft haar eerste twee kassaloze vestigingen geopend in het Amsterdam UMC, locatie AMC. Patiënten, ziekenhuisbezoekers, -personeel en studenten kunnen gebruik maken van een experimentele betaalmethode: ‘tap-to-go’.

Dat meldt het AD op 24 september.

Tappen

In de AH to Go-vestigingen in het AMC komen dagelijks zo’n zesduizend klanten. Vooral tijdens de lunchtijd waren er grote rijen voor de – bemande en onbemande – kassa’s. Klanten kunnen nu met een pasje of hun mobiele telefoon afrekenen zonder langs de kassa te gaan. Ze hoeven slechts de spullen te pakken die ze nodig hebben en het bijbehorende digitale prijskaartje te 'tappen'. De klant kan daarna meteen het product pakken en de winkel verlaten. Na zo'n tien minuten wordt het bedrag automatisch van de rekening afgeschreven.

De supermarktketen koos voor de Europese primeur in het AMC vanwege de specifieke klandizie. In de beide vestigingen komen klanten met veel haast en in de kleinste AH to Go komen vooral studenten – de gedroomde ‘early adapters’ van de supermarkt.  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top