ACTUEEL

Twee interim-managers Lievenhove vertrekken voortijdig

Bij jeugdzorginstelling Lievenshove in Oosterhout zijn de twee pas aangestelde interim-managers opgestapt. Bestuursvoorzitter Jos van Nunen van Juzt, waar Lievenshove onder valt, heeft de dagelijkse leiding op zich genomen.

Dat meldt dagblad BN DeStem. Van Nunen wil de krant niet zeggen waarom de twee interimmers zijn opgestapt. Andere werknemers die recent zijn vertrokken zeggen dat de reden ligt in het ontbreken van voldoende vakbekwaam personeel als gevolg van bezuinigingen. Daardoor zou de kwaliteit van zorg minimaal zijn. Er is voor de kinderen in de gesloten instelling geen behandelplan opgesteld.

Onrust

In augustus is besloten Lievenshove - vanwege aanhoudende drugsoverlast en geweldsincidenten - te sluiten. In eerste instantie zou dat eind van dit jaar gebeuren, maar volgens interne mails is het streven om per 1 december te sluiten en voor die tijd de kinderen over te plaatsen naar andere vestigingen van Juzt. Met de gemeente Oosterhout zouden er al gesprekken gevoerd worden over de toekomst van het terrein. De geruchten leiden tot veel onrust onder cliënten en hun ouders.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Michael

25 september 2018

Volgens mij ging het hier om 2 interim managers.

Top