ACTUEEL

Tactus gaat samenwerken met private aanbieders

Tactus, Mentaal Beter en privékliniek U-Center in het Limburgse Epen gaan cliënten onderling doorverwijzen. “Via deze samenwerking bieden we klanten een behandeling of nazorg, afgestemd op hun eigen wensen’, zegt Gerard Huis in ’t Veld. Hij is projectleider van Tactus Health & Lifestyle, een onderdeel van Tactus Verslavingszorg. Dit meldt Psy.

Anoniem

Tactus Health en Lifestyle geeft sinds begin dit jaar hulp bij cliënten thuis en ook buiten kantoortijden. Hiermee bereikt Tactus haar nieuwe doelgroep: mensen met geld die bereid zijn een forse eigen bijdrage te voldoen. Dat zijn ook de mensen die zich melden de luxe privékliniek U-Center, cliënten die niet via het reguliere circuit worden bereikt. Volgens Huis in ’t Veld gaat het vaak om mensen met een zekere publieke functie, zoals rechters, medici en lokale bestuurders. Zij willen vaak wel een behandeling, maar beslist in de anonimiteit.

Continuïteit

Directeur behandelzaken Jolanda Franken van U-Center zegt in Psy: “Met Tactus en Mentaal Beter delen we de visie dat de cliënt volledig centraal staat, dat we geen bureaucratie willen en dat we uitgaan van continue zorg. Daarom willen we in het hele land nazorg kunnen bieden. Tactus en Mentaal Beter doen dat op een manier waar wij achter staan. Bovendien gaan zij, indien nodig, doorverwijzen naar U-Center.” U- behandelt  zo’n vijfhonderd patiënten per jaar ‘hoog intensief’ en kortdurend. Ongeveer de helft van hen kampt met verslavingsproblemen, de andere helft met psychische aandoeningen als angst- en stemmingsstoornissen, trauma’s en eetstoornissen.
De drie organisaties willen met hun samenwerking hun cliënten goede nazorg in de eigen buurt garanderen en de continuïteit van zorg waarborgen.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top