Vastgoed

Sint Annaklooster en Wooninc. nemen woonzorgcentrum Antonius over

Sint Annaklooster en Wooninc. zijn voornemens om woonzorgcentrum Antonius in Acht over te nemen van Zorggroep Sint Maarten. Het vastgoed en beheer van Antonius wordt overgedragen aan woningcorporatie Wooninc. en het zorgdeel aan Sint Annaklooster. Alle medewerkers van Antonius zouden daarbij hun baan behouden.

Antonius is een woonzorgcentrum met zowel zorgappartementen als een verpleegafdeling, maar ook zelfstandige woningen. Om Antonius verder tot ontwikkeling te laten komen ging Zorggroep Sint Maarten, afkomstig uit het oosten van het land, in juli 2017 op zoek naar een nieuwe, regionale woonzorgpartner voor deze locatie. Die heeft zij gevonden in Sint Annaklooster voor het zorgdeel en in Wooninc. voor het vastgoed. Wooninc. is in de regio al bijna 100 jaar actief op het gebied van betaalbaar wonen voor senioren. De woningcorporatie werkt daarin veel samen met zorg- en welzijnsinstellingen.

Medewerkers en cliënten van Antonius zijn betrokken en geïnformeerd gedurende het proces, zo laten de betrokken partijen weten. Op maandag 17 september 2018 is de intentieovereenkomst officieel getekend door waarnemend voorzitter raad van bestuur Patricia Bangma van Zorggroep Sint Maarten, directeur-bestuurder Anita Schavemaker, van Sint Annaklooster en directeur-bestuurder Angela Pijnenburg van Wooninc.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top