ACTUEEL

Bas Bloem ontvangt Tom Isaacs award voor inzet Parkinson-patiënten

Professor Bas Bloem heeft donderdagavond de Tom Isaacs award ontvangen voor zijn toewijding en inzet voor mensen met Parkinson. De prijs beloont wetenschappers die ernaar streven de levens van mensen met Parkinson te verbeteren.

Bloem is hoogleraar neurologie en oprichter en medisch directeur van Parkinson Center Nijmegen en mededirecteur van ParkinsonNet aan het Radboudumc. Dit online platform is een innovatief model van patiëntgerichte zorg en zelfeducatie en zorgt voor een effectieve communicatie tussen het individu en Parkinson en hun geïntegreerde gezondheidszorgteam.

Bas Bloem_300"Dr. Bloem is zeer toegewijd om nauw samen te werken met mensen met Parkinson in alle aspecten van zijn werk - een feit dat belangrijk was voor Tom en dat een lichtend voorbeeld voor ons allemaal zou moeten zijn. Door zijn inspanningen met ParkinsonNet kunnen mensen met Parkinson in Nederland en een groeiend aantal andere landen veel gemakkelijker toegang krijgen tot gespecialiseerde zorg die nodig is om de kwaliteit van leven te verzekeren", aldus Professor Patrik Brundin, Associate Director of Research bij VARI en Tom Isaacs

De prijs werd op donderdag 27 september uitgereikt door The Cure Parkinson's Trust (CPT) en Van Andel Research Institute (VARI)en  is opgericht ter nagedachtenis aan Tom Isaacs, de overleden medeoprichter en president van CPT die in mei 2017 overleed.  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top