ACTUEEL

UMC's verlengen traumaheli-contracten met ANWB

De centra die verantwoordelijk zijn voor de traumazorg in de lucht hebben hun samenwerking met ANWB Medical Air Assistence voor zes jaar verlengd. Op 26 september hebben UMCG, Erasmus MC, VuMC en Radboudumc een nieuwe overeenkomst met ANWB MAA getekend.

Dat meldt Radboudumc op haar website. De ANWB stelt piloten en gebruik en onderhoud van helikopters beschikbaar voor de Mobiel Medische Teams. Dat maakt het gespecialiseerde artsen en verpleegkundigen mogelijk om snel en dichtbij een ongeval te landen. De acute zorg door de Mobiel Medisch Teams in de meest ernstige gevallen, nog vóórdat de patiënt een ziekenhuis kan bereiken, verhogen de overlevingskans, de kwaliteit en de snelheid van het herstel van de patiënt.

Helikoptervloot

ANWB MAA gaat de komende jaren haar helikoptervloot vernieuwen. De inhoud wordt vernieuwd en modulair ingericht en er komt een nieuw type helikopter. Door over te gaan op een nieuw onderhoudssysteem waarbij onderhoudsmonteurs sneller beschikbaar zijn op de helistations en indien nodig op de inzetlocatie, kunnen zij klein onderhoud en storingen sneller verhelpen. Zo kunnen de UMC’s beter inspelen op de toegenomen vraag naar traumazorg in de lucht. In de periode tussen 2012 en 2017 is het aantal inzetten gestegen van vijfduizend naar 8500 per jaar.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top