ACTUEEL

'Reformatorische cultuur nekte SVRO'

De problemen waarmee de instelling voor ouderenzorg SVRO van de Gereformeerde Gemeenten tot voor kort kampte, kwamen voor een belangrijk deel voort uit haar reformatorische cultuur. Dat zegt de net vertrokken interim-manager J. Verhagen, die de organisatie weer op de rails zette, in het familieblad Terdege dat dinsdag verschijnt, weet het Reformatorisch Dagblad.

Ondermijning beleid

Er waren binnen de SVRO vooral problemen omdat veel medewerkers in het verleden het overeengekomen beleid niet voldoende wilden uitvoeren. Als er dan maatregelen tegen werden getroffen zoals ontslag, of als medewerkers het oneens met het beleid waren, gingen ze overal shoppen om hun gelijk te krijgen. Bij een bestuurslid, de cliëntenraad, een dominee, noem maar op.

Status belangrijker dan kwaliteit

In de reformatorische kring is tot de ‘inner circle’ behoren belangrijker dan de beste zijn. Dat geldt als er gekeken wordt naar wie wat kan doen, stelt Verhagen in Terdege. Dat geldt volgens hem op alle terreinen: van een nieuwe bestuurder tot een aannemer die de nieuwbouw gaat doen. En de medewerkers slikken dat volgens Verhagen, omdat hiërarchie in de reformatorische kring nog een belangrijke rol speelt.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top