ACTUEEL

Nobelprijs Geneeskunde voor kankertherapieën

De Nobelprijs voor Geneeskunde gaat dit jaar naar twee medische onderzoekers die therapieën tegen kanker hebben ontwikkeld. Het zijn de Amerikaan James Allison en de Japanner Tasuku Honjo. De twee hebben een mijlpaal bereikt in de strijd tegen kanker, zo is door de Nobeljury in Stockholm bekendgemaakt. Ze hebben therapieën ontwikkeld waarmee via het immuunsysteem kanker beter kan worden behandeld.

De prijs omvat een geldbedrag van omgerekend 870 duizend euro. Sinds 1901 hebben 214 mensen deze Nobelprijs gehad. De Nobelprijzen worden nu een week lang toegekend. Komende maandag kent de Zweedse centrale bank als laatste de Nobelprijs voor Economie toe. Vrijdag wordt bekend wie of wat de Nobelprijs voor de Vrede krijgt.

Uitzondering is de Nobelprijs voor de Literatuur die dit jaar wegvalt door een schandaal in de jury. Ter compensatie worden er in 2019 twee literatuurprijzen uitgeloofd. (ANP)


1 Reacties

om een reactie achter te laten

Har

2 oktober 2018

Wanneer wordt de Nobelprijs uitgereikt pesticiden vrije landbouw wereld wijd . Is op termijn ook minder carcinogeen gerelateerde kanker door pesticiden een feit . Voorts rijst de vraag dat juist het immuun systeem door genoemde pesticiden en vaccinatie schade onderuit wordt gehaald en aangetast .

Top